WON logo

WON organiseert online event

WON logo

WON organiseert online event

Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON) organiseert online event voor leerlingen, docenten en wetenschappers

Ruim 600 leerlingen en negen wetenschappers komen woensdag 31 maart online samen tijdens WON Online XXL. Doel van dit event is om leerlingen met elkaar te verbinden, te verrijken, inspiratie te bieden en in contact te brengen met de wereld van wetenschap. De wetenschappers gaan online in gesprek met leerlingen over hun vakgebied en het onderzoek dat zij doen. Dit event wordt georganiseerd wordt door Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON). Dagvoorzitter is Teun Toebes, initiator van de Steunentoeverlaat Foundation.

“De coronacrisis, is niet alleen maar een crisis. Het leidt ook tot vele verrassende initiatieven. WON Online XXL is zo’n initiatief”, zegt Martien Korsten, voorzitter van het netwerk van scholen dat wetenschap een nadrukkelijke plek geeft in het VWO. WON organiseert ieder jaar een landelijke manifestatie op locatie waar maximaal 100 leerlingen bij elkaar komen om in gesprek te gaan met wetenschappers. “Juist nu is het voor de scholen en leerlingen belangrijk om met elkaar in contact te blijven. Daarom zochten we naar een andere manier om wetenschap in de schijnwerpers te zetten. Dit resulteert in een online ontmoetingsplek voor wetenschappers en ruim 600 leerlingen.”

Ontmoetingsplek voor wetenschappers en leerlingen

Negen wetenschappers gaan in gesprek met leerlingen. Zij stellen hun vragen en gaan vervolgens aan het werk met een deel van onderzoek: het ontwerp, de uitvoering of toepassing van onderzoek. Er is een breed aanbod aan onderwerpen voor verschillende jaarlagen. De onderwerpen die aan bod komen variëren van de wetenschap van taal, tot robotica en van tot moderne geschiedenis tot criminologie.

Over WON

Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON) is een netwerk van scholen die samen wetenschapsoriëntatie een nadrukkelijke plek geven in het vwo-curriculum. Door ‘onderzoekend leren’ en ‘leren onderzoeken’ ontwikkelen WON-leerlingen academische vaardigheden en vooral een academische houding: nieuwsgierigheid, nuance en een kritische kijk op de wereld om hen heen.

Het netwerk ontwikkelt onderwijs samen met verschillende universiteiten. Voor docenten en schoolleiders biedt WON netwerkbijeenkomsten en inspiratiedagen en specifieke scholing. Leerlingen ontmoeten elkaar tijdens verschillende events. Scholen houden met elkaar de kwaliteit van het WON-onderwijs op peil en bouwen samen aan een waardevol en betekenisvol netwerk voor scholen en leerlingen.

Meer informatie

Meer over WON Online XXL en het programma vindt u op: https://www.wonakademie.nl/won-online-xxl/.

Heeft u vragen over het event of wilt u als pers (een deel van) dit event bijwonen? Neem dan contact op met won@pesant.nl.