Volop extra’s

U bent hier: Home » Ons onderwijs » Volop extra’s

Sport

Sport

Naast de echte leervakken krijg je op het Vitus ook volop te maken met sport. We hebben prachtige sportvelden en gymzalen, waar we je met veel verschillende sporten laten kennismaken. Ook kun je meedoen met toernooien en sportdagen. Niet alleen op school, maar ook met en tegen scholen in de regio.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Ben je een kunst- en cultuurliefhebber, dan zit je op het Vitus goed. Tekenen, muziek, drama… je kunt je talenten volop ontwikkelen. Als je het leuk vindt om op het toneel te staan, dan kun je al in de brugklas meedoen aan de Kleine Avond of het Open Podium. Of je wilt zingen, dansen, muziek maken of een cabaretnummer opvoeren… het podium is van jou!

Buitenlandse reizen

Buitenlandse reizen

Het lijkt heel ver weg als je nog groep 8 leerling bent, maar voor je het weet zit je in Havo 4 of gymnasium of atheneum 5. Dan staan er vlak voor de herfstvakantie reizen naar verschillende buitenlandse bestemmingen op het programma. Vitanen kijken daar heel erg naar uit en terecht: het zijn reizen om nooit te vergeten. Afgelopen jaar waren de bestemmingen van de excursies bijvoorbeeld Barcelona, Nice, Berlijn, Londen, Ardennen, Trier (4 Gymnasium) en Rome. Het aanbod wordt jaarlijks vastgesteld. Je leert er veel en met je medeleerlingen heb je natuurlijk ook veel plezier.

Vitusbreed

Vitusbreed

Een paar keer per jaar zijn er Vitusbreed-dagen. Dit zijn projectdagen of excursies waarin verschillende vakken samenwerken. Het kan gaan om combinaties van allerlei vakken, die per jaar kunnen verschillen. We hebben bijvoorbeeld dierengedrag bestudeerd, digitaal een Romeins gebouw ontworpen, een moord opgelost met DNA onderzoek en hoogtelijnen in het Gooi gevonden. Zo is er ieder jaar weer iets anders te doen!

Kortom…
Zoek je een school met volop mogelijkheden én een fantastische sfeer, kom dan naar het Vitus!

Sint-Vituscollege

Parascholaire dagen

Een mooie traditie op het Vituscollege zijn de ‘parascholaire dagen’, vlak voor de herfstvakantie. Deze drie dagen zijn bedoeld om elkaar op een andere manier te leren kennen. In plaats van de gewone lessen zijn er diverse activiteiten voor de verschillende leerjaren: elk leerjaar volgt een eigen programma. De Vitanen uit de eerste klassen doen bijvoorbeeld een antipestproject en smikkelen van een Heerlijkhedenbuffet. Tweedeklassers maken hun eigen cola en bezoeken Brussel en voor de derdeklassers zijn er onder andere theater- en dansworkshops.

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud te bekijken.

Deze website gebruikt om bezoekers de beste ervaring te geven. Ga akkoord door te klikken op de 'accepteer' knop.