onderwijs 

ons onderwijs

Ruimte voor groei

Iedere leerling die bij ons op school komt, willen wij het onderwijs geven dat bij hem of haar past. Daarom bieden we de vier richtingen Bèta, Global, Sport en Art aan. Zo begin je er al vanaf de brugklas aan om je te ontwikkelen in een richting die bij jouw persoonlijkheid en bij je ambities past.

Wie houdt van wetenschap en onderzoekend wil leren, kan zijn hart ophalen bij Bèta. Sportieve leerlingen dagen we maximaal uit in onze sportklas. Hou je van creatieve oplossingen zoeken en wil je leren om jezelf artistiek uit te drukken, dan is de Art klas iets voor jou. Bij Global ontdekken we tenslotte samen de wereld.

Tweejarige brugklas

In de tweejarige brugklas krijg je echt de tijd om te ontdekken wie je bent als leerling. Wij leren jou ook kennen: waar ben je goed in en waar kun je nog wat meer ondersteuning bij gebruiken?

We hebben drie soorten brugklassen. Wanneer je een havo/vwo-advies hebt gekregen, start je in de brugklas havo/atheneum. Na twee jaar ga je verder op het niveau dat het beste bij je past.

Wanneer je naar de atheneumbrugklas gaat, zet je de eerste stap in de richting van de wetenschap. Je wil de wereld onderzoeken en hebt een brede interesse.

De gymnasiumbrugklas tenslotte is geschikt voor leerlingen die echt werk willen maken van hun ambities. Je bent slim en gedreven en wil niet alleen weten hoe de wereld in elkaar zit, maar ook waarom dit zo is. Dit ontdek je onder andere door Grieks en Latijn te leren en door kennis te maken met de klassieke cultuur.

 

Havo, atheneum , gymnasium

Na de brugklas ga je verder op de havo, het atheneum of het gymnasium.

Voor de havo hebben we zelf het havo ToBe-onderwijs ontwikkeld: toepassingsgericht en betekenisvol onderwijs. De theorie waarover je leert, koppelen we aan de wereld om je heen. Zo ervaar je hoe je de leerstof in de praktijk kunt toepassen.

Op het atheneum ben je gericht op de wetenschap: wij zijn een WON-school (Wetenschapsoriëntatie Nederland). Je leert een ontdekkende en onderzoekende leerhouding aan, waarbij je ook kritische vragen mag stellen. We helpen je om de samenhang tussen de vakken te zien in vakoverstijgende projecten.

Op het gymnasium ontwikkel je een brede blik. Je krijgt een brede ontwikkeling en culturele vorming. Met de verhalen uit de klassieke oudheid begrijp je beter hoe de beschaving gevormd is. Het is de voedzame bodem waarop jij kunt groeien.