onderwijs

sport

sport op het vitus

Op het Vitus krijg je volop te maken met sport. Of je nu serieus wilt sporten of gewoon lekker bewegen, het kan hier allemaal.  We hebben prachtige sportvelden en gymzalen, waar we je met veel verschillende sporten laten kennismaken.

winter en zomer

Als het goed weer is, gebruiken we bij lichamelijke opvoeding onze prachtige sportvelden natuurlijk volop! We gaan lekker naar buiten om te hockeyen, voetballen of te tennissen. Ook atletiek komt ruim aan bod.
In de winter gebruiken we de twee ruime gymzalen. We gaan volleyballen, badmintonnen, basketballen en zaalvoetballen en -hockeyen. En turnen natuurlijk: trapezezwaaien, ringzwaaien, salto’s maken en handstand overslag.
Hou je van nieuwe sporten uitproberen, dan kun je kiezen voor schoonspringen, waterpolo, yoga, judo of rugby!

sportklas

Wil jij ook zo elke dag sporten? Kun je er geen genoeg van krijgen en vind je het leuk om met veel sporten kennis te maken? Wil je in een klas met medeleerlingen die ook allemaal gek zijn op sport?

In de Sportklas krijg je in de eerste, tweede en derde klas 5 uren sport per week en volg je een uitgebreid programma waarbij je veel verschillende sporten doet. Clinics van topsporters, deelname aan toernooien en excursies naar topsportwedstrijden vormen onderdelen van dit programma. Gedurende die drie jaar maak je kennis met allemaal verschillende sporten, bijvoorbeeld zaalhockey, schermen, golf, streetdance, sportklimmen en snowboarden en zelfs de triathlon. Veel van deze sporten worden op locaties buiten school gegeven. Daarnaast krijg je Sport-EHBO, haal je een scheidsrechtersdiploma van jouw favoriete sport en leer je over sport en voeding.

sportdagen en toernooien

Naast de gewone lessen lichamelijke opvoeding, kun je op het Vitus aan allerlei sportdagen en toernooien meedoen!

  •  Zwemmen in de Zandzee tijdens de kennismakingsweek
  • Sportinstuif tijdens de parascholaire dagen
  • Drieduizendmeterloop
  • Toernooien in onder andere basketbal, voetbal, hockey, skiën en badminton
  • Toernooikampioen geworden? Regionaal en zelfs landelijk ga je verder!

bewegen, sport en maatschappij (BSM)

In de bovenbouw kun je het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) volgen. Je hoeft hiervoor niet in de sportklas te hebben gezeten, maar je moet natuurlijk wel van sport en bewegen houden. Ook daar krijg je 5 uur sport per week. Bij BSM leer je naast sporten ook verschillende rollen te vervullen, zoals scheidsrechter, coach, instructeur, observator en organisator.

Kortom: in Vitus Sport krijg je de ruimte om mee te doen en om uit te blinken!