onderwijs

sport

sportklas

Of je nu serieus wilt sporten of gewoon lekker bewegen, het kan hier allemaal. Op het Vitus krijg je volop te maken met sport. We hebben prachtige sportvelden en gymzalen, waar we je met veel verschillende sporten laten kennismaken.

Het Vitus College
Video afspelen

sportvelden en gymzalen

Het Vitus staat bekend om de mooie, ruime sportvelden achter onze school. Tot de herfstvakantie en vanaf de meivakantie ga je met L.O. (Lichamelijke Opvoeding) lekker naar buiten voor hockey, voetbal, honkbal, atletiek, tennis of om één van de vele andere buitensporten die wij aanbieden te doen. In de winter sporten we in de twee ruime gymzalen van het Vitus. Daar doen we sporten als zaalhockey, badminton, volleybal, tafeltennis, basketbal, zaalvoetbal en streetdance, maar we doen ook diverse turnonderdelen zoals trapezezwaaien, ringzwaaien, salto’s maken en handstand overslag. Op het Vitus kun je zelfs kiezen voor schoonspringen, waterpolo, yoga, judo of rugby!

elke dag sporten

Wil jij ook zo elke dag sporten? Kun je er geen genoeg van krijgen en vind je het leuk om met veel sporten kennis te maken? In de Sportklas krijg je in de eerste, tweede en derde klas 5 uren sport per week en volg je een uitgebreid programma waarbij je veel verschillende sporten doet. Clinics van topsporters, deelname aan toernooien en excursies naar topsportwedstrijden vormen onderdelen van dit programma. Gedurende die drie jaar maak je kennis met allemaal verschillende sporten, bijvoorbeeld zaalhockey, schermen, golf, streetdance, sportklimmen en snowboarden en zelfs de triathlon. Veel van deze sporten worden op locaties buiten school gegeven. Daarnaast krijg je Sport-EHBO, haal je een scheidsrechtersdiploma van jouw favoriete sport en leer je over sport en voeding.

sportklas voor atheneum/havo leerlingen

  • Veel uitdagende sporten; zaalhockey, snowboarden, streetdance, kickboksen, golf, schermen, enz.
  • Clinics van topsporters, excursies naar topsportwedstrijden.
  • Scheidsrechtersdiploma van jouw favoriete sport behalen, Sport-EHBO.
  • In een klas met allemaal medeleerlingen die ook gek op sport zijn

sportdagen en toernooien

Op het Vitus word je wat sport betreft op je wenken bediend, of je nu in de Sportklas zit of niet. Naast de drie lessen L.O. per week wordt er voor bruggers van alles georganiseerd. Tijdens de kennismakingsweek voor de herfstvakantie ga je bijvoorbeeld zwemmen in zwembad ‘de Zandzee’ en bij de parascholaire dagen is daar een sportinstuif. Ook kun je meedoen aan de 3000-meterloop. Wie de snelste tijd neerzet op die
afstand wint een beker. Het hele jaar door organiseren we verschillende toernooien. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan toernooien in basketbal, volleybal, hockey, voetbal, softbal, badminton, skiën,
snowboarden, tafeltennis. Eerst strijd je tegen andere Vitanen, maar als je alle wedstrijden wint kom je uit tegen andere scholen in de regio. En als je dan kampioen bent, mag je zelfs op landelijk niveau meedoen!

klik op de afbeelding voor de brochure:

bewegen, sport en maatschappij (BSM)

In de bovenbouw kun je het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) volgen. Je hoeft hiervoor niet in de sportklas te hebben gezeten, maar je moet natuurlijk wel van sport en bewegen houden. Ook daar krijg je 5 uur sport per week. Bij BSM leer je naast sporten ook verschillende rollen te vervullen, zoals scheidsrechter, coach, instructeur, observator en organisator.

Kortom: Of je nu serieus wilt sporten of gewoon lekker bewegen het kan allemaal op het Vitus!