x

  sport

  Naast de vakken waarbij je in de klas zit, krijg je op het Vitus ook volop te maken met sport. We hebben prachtige sportvelden en gymzalen, waar we je met veel verschillende sporten laten kennismaken. Ook kun je meedoen met toernooien en sportdagen. Niet alleen op school, maar ook met en tegen scholen in de regio of zelfs het hele land.

  Sportvelden en gymzalen

  Het Vitus staat bekend om de mooie, ruime sportvelden achter onze school. Tot de herfstvakantie en vanaf de meivakantie ga je met LO (lichamelijke opvoeding) lekker naar buiten voor hockey, voetbal, softbal, atletiek, conditietraining of om één van de tientallen andere buitensporten die wij aanbieden te doen. In de winter sporten we in de twee ruime gymzalen van het Vitus. Daar doen we sporten als volleybal, hockey, badminton, basketbal en zaalvoetbal, dansen en stoeien, maar we hebben ook een groot aantal turntoestellen, waarop en waaraan we bijvoorbeeld trapezezwaaien, ringzwaaien, salto’s maken en touwklimmen. Op het Vitus kun je zelfs kiezen voor schoonspringen, boksen, tennis, judo of rugby!

  Sportdagen en toernooien

  Wil je meer sporten, dan word je op het Vitus op je wenken bediend. Naast de lessen LO wordt er voor bruggers van alles georganiseerd. Tijdens de kennismakingsweek voor de herfstvakantie ga je bijvoorbeeld zwemmen in zwembad ‘de Zandzee’ en bij de parascholaire dagen is daar een sportinstuif. Ook kun je meedoen aan de 3000-meterloop. Wie de snelste tijd neerzet op die afstand wint een beker. Het hele jaar door worden er sportdagen georganiseerd of kun je je opgeven voor verschillende toernooien.

  Afhankelijk van wat er wordt georganiseerd kun je bijvoorbeeld meedoen aan toernooien in basketbal, volleybal, hockey, voetbal, softbal, badminton, skiën, snowboarden, schaatsen en roeien. Eerst strijd je tegen andere Vitanen, maar als je alle wedstrijden wint kom je uit tegen andere scholen in de regio. En als je dan kampioen bent, mag je zelfs op landelijk niveau meedoen!

  Kortom…
  Of je nu serieus wilt sporten of gewoon lekker bewegen, het kan allemaal op het Vitus.
  • Mooie gymzalen
  • Eigen sportvelden
  • Spannende toernooien
  • Sportdagen
  • Onderzoek
  • Landelijke activiteiten
  • Heel veel sporten