onderwijs
bèta
vind het antwoord zelf
Hoeveel eiwit zit er in melk? Hoe ziet een mossel of een varkensoog er van binnen uit? Waarom vliegen vliegtuigjes van vouwblaadjes eigenlijk zo goed? Kun je van bakpoeder een zonnecel maken? Hoe werkt WiFi? Hoe hack je een website? Kun je je eigen bloedgroep bepalen? Hoe sterk is een gevouwen papieren trappetje? Zomaar wat vragen waarop je zelf het antwoord kunt vinden in het bètagebouw bij de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde, algemene natuurwetenschappen of informatica. Met waar nodig een laboratoriumjas aan en een veiligheidsbril op ga jij zelf aan de slag met reageerbuisjes, bekerglaasjes, spatels, mesjes, microscopen, gasbranders, voltmeters, snoeren, lampjes en computers.
dit maakt vitus bèta
- Wetenschap
- Wiskunde A,B,C en D
- Compleet laboratorium
- Onderzoek
- Ruimte voor experiment
- Spannende projecten
- Mediatheek
- Informatica
bètavakken
Op het Vituscollege zijn alle bètavakken ondergebracht in Vitus Bèta. We koppelen graag de theorie aan de praktijk en Vitus Bèta biedt alle ruimte voor practica en proefondervindelijk leren. Van hieruit hebben we projecten en contacten met (technische) universiteiten, hogescholen en gastsprekers. Als WON (Wetenschapsoriëntatie Nederland) school leiden we onze leerlingen op richting wetenschap. Alles is voorhanden om zelf proeven te doen en op ontdekking uit te gaan. Daarbij werken we volgens de regels van de wetenschap, zodat jij al op het Vitus academische vaardigheden aangeleerd krijgt. Handig voor later! Een grootdeel van de bèta projecten van de atheneum- en gymnasiumklassen wordt in dit gebouw uitgevoerd. De resultaten worden hier gepresenteerd en is er iets om tentoon te stellen, dan zullen we dat zeker doen.
techniek
Vitus Bèta biedt ook onderdak aan het vak techniek. Dit vak krijg je in de eerste en tweede klas. Het vak techniek leert je om inzicht te krijgen in techniek, het te gebruiken en in een bredere context te plaatsen. Je leert bijvoorbeeld modellen van gebouwen en bruggen ontwerpen, die je ook gaat maken.
Niet alleen met materialen en gereedschappen, maar ook digital met een computerprogramma.