Zorg op maat

U bent hier: Home » Leerlingen » Zorg op maat

Zorg op maat

Zorg op maat

Om de leerlingen in een veilige omgeving te laten profiteren van het veelzijdige onderwijsaanbod en de vorming die de school daarbij biedt en om hen in staat te stellen optimale prestaties te behalen is het nodig dat leerlingen ondersteund worden. Het kan per leerling erg verschillen op welke punten en op welke manier hij/zij behoefte heeft aan ondersteuning.
In het volgende overzicht beschrijven wij welke ondersteuning het Sint-Vituscollege biedt aan haar leerlingen.

Interne studiebegeleider

Interne studiebegeleider

Als Vitaan op het gymnasium ben je gemotiveerd en ambitieus, heb je belangstelling voor de klassieke oudheid maar ben je ook nieuwsgierig naar de wereld om je heen. Op het Vitus gymnasium ga je net een stapje verder. Je wordt er goed opgeleid én je kunt er jezelf zijn. Op ons gymnasium kom je op een actieve manier in contact met de Oudheid: ‘ago ergo sum’ – ik doe dus ik ben. Omdat we er op het Vitus van overtuigd zijn dat een gymnasiast een allrounder is, die gebaat is bij een brede ontwikkeling en (culturele) vorming, hebben we daarvan ons motto gemaakt: ‘Alma tellus laetus flos’, wat betekent dat een voedzame bodem een uitbundige bloei oplevert. Het Vitus zorgt voor de voedzame bodem, jij kunt tot bloei komen! Natuurlijk is er aandacht voor de klassieke talen Grieks en Latijn, maar er is nog veel meer. Met machtige verhalen, sterke beelden en belangrijke vragen zetten we de talen in de context van hun cultuur. We verbinden de wereld van vroeger met die van vandaag. Op het Vitus gymnasium ontwikkel je een brede blik.

Zorgplan

Zorgplan

Hieronder vind u ons zorgplan:

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud te bekijken.

Deze website gebruikt cookies om bezoekers de beste ervaring te geven. Ga akkoord door te klikken op de 'accepteer' knop.