x

grote avond

Mamma Mia! is een musical die is gebaseerd op de liedjes van de popgroep ABBA en vertaald in het Nederlands, inclusief nummers als Super Trouper, Dancing Queen, Thank You for the Music, The Winner Takes It All en Mamma mia zelf.

Het verhaal gaat over Sophie en haar moeder Donna, die op een klein Grieks eiland wonen. Donna runt hier een eigen taverne.

Sophie staat op het punt te gaan trouwen met haar jeugdliefde Sky en wil graag dat haar vader haar weggeeft als bruid. Ze weet echter niet wie dit is daar haar moeder haar alleen heeft opgevoed en niet over haar verleden praat. Sophie ontdekt echter in het dagboek van haar moeder dat ze drie mogelijke vaders heeft; een Amerikaanse architect genaamd Sam, een Britse bankier genaamd Harrie, en een Zweedse schrijver/avonturier genaamd Bart. Ze nodigt daarom alle drie de mannen uit om naar het eiland te komen om uit te zoeken wie haar echte vader is.

De Grote Avond van het Vituscollege volgt de musical in grote lijnen, maar heeft ook een aantal pikante veranderingen voor het publiek in petto.