groep 8 

brugklas havo/atheneum

vituscollege

wat past bij jou?

In het eerste jaar van de tweejarige gemengde brugklas kun je wennen aan de middelbare school. Aan de klas, de manier van werken en de docenten. Deze docenten houd je twee jaar, zodat ze je goed leren kennen. Pas in de tweede klas gaan we samen met jou kijken of je in de derde naar de havo of naar het atheneum gaat. Ga je na de basisschool naar de gemengde brugklas op het Vitus, dan hoef je dus niet meteen weer keuzes te maken. In het tweede
leerjaar worden er toetsen gegeven waarvoor je cijfers op havo én op vwo niveau krijgt. Zo krijg je goed zicht op wat je kan. Tijdens de mentorlessen in de twee brugjaren zetten we je sterke punten op een rij en kijken we hoe jij het beste leert, en op welk soort vragen je het beste scoort. Op deze manier zie je wat het beste bij je past en op welk niveau je het meeste succes zult hebben.

“In de gemengde brugklas heb ik gemerkt dat ik het beste leer door te doen. Ik ga in de 3e naar de havo en daarna wil ik naar
een HBO opleiding in de luchtvaart.”
— Rutger

havo tobe

Valt de keuze na de gemengde brugperiode op havo, dan biedt het Vituscollege je ‘Havo ToBe’. ToBe is een afkorting van Toepassingsgericht en Betekenisvol onderwijs. We koppelen de theorie aan de praktijk, gaan erop uit en halen de buitenwereld de school in, zodat de kennis uit je leerboeken meteen voor je gaat leven. In de lessen en de manier van lesgeven zorgen we er steeds voor dat onze havo een goede aansluiting geeft op het hbo.

kortom… met een havo of havo/vwo-advies van de basisschool zit je in een gemengde brugklas op het vitus goed op je plek!

verschillende projecten

Op het Vitus hebben we speciale projecten voor de gemengde brugklassen. Je gaat op excursie naar de dierentuin in Amersfoort waar je het gedrag van dieren observeert en naar Nemo, waar je allerlei opdrachten uitvoert. Ook doe je een muziekproject en het fotoproject ‘camera obscura’ van natuurkunde en biologie. Bij het vak Levo (Levensbeschouwelijke Vorming) is er een COC project.

vituscollege