groep 8

welke brugklas past bij jou?

gymnasium, atheneum of liever havo/atheneum?

Op het Vituscollege hebben we een tweejarige brugklas voor gymnasium, atheneum en havo/atheneum. Ben je benieuwd welke brugklas het beste bij jou past? Lees dan verder hieronder.

Of weet je het  al?

Kijk een dagje mee bij de lessen:

vituscollege
Video afspelen

gymnasium

Een wetenschappelijke opleiding met Latijn en Grieks

Ben jij die slimme, leergierige en gedreven leerling die het beste uit zichzelf wil halen?  Wil je naast leren ook graag sporten en houd je van cultuur, muziek maken, toneelspelen, filosoferen, debatteren of experimenten doen? Dan ben jij een echte gymnasiast, die uitstekend op het Vitus past.

“Op het gymnasium leer je ook heel goed wiskundige problemen op te lossen. Het schijnt dat je door het leren van een klassieke taal beter wordt in andere vakken.”
— Thomas

atheneum

Jouw eerste stap naar de wetenschap

Ben je geïnteresseerd in hoe de wereld om je heen in elkaar zit? Houd je ervan om zaken zelf uit te zoeken? Heb je daarnaast een brede interesse: je houdt bijvoorbeeld ook van sport of kunst en cultuur? Heb je een vwo-advies en ben je op zoek naar een school met een inspirerende leeromgeving? Dan is het atheneum op het Vitus de beste keuze voor jou!

“Dit vinden je ouders belangrijk:
het Vitus atheneum heeft heel goede examenresultaten en onze oud-Vitanen doen het prima op de vervolgstudies van hun keuze!”

havo/atheneum

Tweejarige brugperiode

Heb je van je basisschool een havoadvies of een havo/vwo-advies gekregen? Dan is onze gemengde brugklas havo/atheneum echt iets voor jou! Tijdens een tweejarige brugperiode gaan we kijken waar jouw sterke kanten liggen en welke vervolgopleiding het beste bij je past.

“De basisschool zei havo, ik wilde zelf graag atheneum. Nu zit ik in de gemengde brugklas en ik hoop dat ik straks naar 3 atheneum kan.”
— Sanne